imanuelle.nl

Biografie

Biografie

Imanuelle Jacqueline Ruth Grives is een Nederlandse actrice van Surinaamse afkomst. Zij werd op 1 april geboren in het altijd frisse Rotterdam.

 

Als klein meisje was zij al bezig haar familie te imponeren met liedjes zingen, levendig verhalen vertellen en grapjes maken. Op de middelbare school ervaarde ze met engelstalige stukken van Shakespeare de boost die acteren haar gaf. Haar natuurlijke passie voor acteren bleef, maar zij koos voor een opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. In het tweede jaar van haar opleiding, tijdens de lessen drama, merkte zij dat ze toch meer wilde doen met acteren. Zij begon te werken als trainingsactrice bij verschillende bureau's. Dit was niet voldoende. In 2005/2006 nam zij een jaar pauze van de opleiding en ging zij in dienst bij theatergroep 'Young Stage'. Hier kon zij een jaar lang betaald spelen en haar talenten ontwikkelen. Zoals presenteren en het geven van workshops. Vanaf dit moment heeft zij bij meerdere professionele groepen gespeeld zoals 'ALBA theaterhuis' en theatergroep 'Siberia'. In 2008 won zij met 'ALBA' de prijs voor 'nieuwsgierigmakend talent' op de theater-4-daagse.

In 2009 besloot zij zich ook eens aan de film te gaan wagen. Zij deed auditie voor 'Carmen van het Noorden' waar zij een klein rolletje wist te bemachtigen als de extravagante 'crackhoer' tegenover Tygo Gernandt. Ook speelde zij de rol van de hysterische Keshondra in de 'Pokkie Foetsie, Alles foetsie'-HI commercial. Binnenkort is ze te zien als "Chanel" in de nieuwe kinderserie: "Dr. Cheezy" (VPRO). Als "Molly" in "Mixed up" (NCRV) en "Volksvrouw" in "De avonturen van V. Schrwm" (Flinck Film). Momenteel volgt zij intensieve spellessen bij de "De Jaargang" van Kemna Training.